ValueA introduceert de ‘Data Quality Engine’

5 mei 2017 – ValueA introduceert de ‘Data Quality Engine’ voor de energiesector. ‘Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om databronnen aan elkaar te koppelen en op basis van geavanceerde validatieregels te beoordelen of er redenen zijn om nader onderzoek te doen.’ zei Richard Bosgraaf, medeoprichter en CEO van ValueA.

De kracht van deze nieuwe technologie is de flexibiliteit, eenvoud en snelheid van verwerken. Grote datasets kunnen razendsnel worden doorzocht op voorgedefinieerde patronen. Door het koppelen van gegevens van de aansluitingen, de productie installaties (zonnepanelen e.d.), de data van de slimme meters, meetprofielen, het basisregister van de overheid voor adressen en gebouwen (BAG) en geografische informatie van het distributienet kan snel en grondig (al dan niet moedwillige) energiediefstal in beeld worden gebracht. Ook mogelijke administratieve fouten komen snel aan het licht. Een overzicht van de ‘Data Quality Engine’ is hier te vinden.

ValueA werkt in dit kader samen met verschillende partners en energiebedrijven om de waarde van het intelligente distributienet te ontginnen.

Voor meer informatie neem contact op met info@valuea.org.

Over ValueA: ValueA is een adviesbureau voor bedrijfs- en IT-toepassingen en de bedenker van het ValueA Accelerator Framework™. ValueA biedt flexibele, schaalbare en betaalbare business accelerators voor dienstverleners in de nutssector. ValueA richt zich voornamelijk op de nutsmarkt. Wij leveren high-end business accelerators voor energieleveranciers, netwerkbedrijven, meterbedrijven en waterbedrijven. ValueA is opgericht in 2014 en particulier eigendom. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. Ga voor meer informatie naar www.valuea.org.

Media Contacts
Richard Bosgraaf
Telefoon: 31 6 130 76 744
E-mail: info@valuea.org